Friday, 23 September 2011

تغییر نام خلیج فارس به دوستی ملتها ی منطقه آسیب می زند

   
از ۱۶ مهر ماه ۱۳۸۱ تا ۲۷ مهر ۸۱ در  روزنامه همشهری سلسله گفتاري تحت عنوان خليج ايرانی در خصوص خليج فارس و جزاير سه گانه به چاپ رسيد نظر به اهميت موضوع با نويسنده اين مقالات گفتگويي انجام داديم كه خلاصه آن از نظر مي گذرد.
سوال: چه ضرورتي براي دفاع از نام خليج فارس وجود دارد؟.
جواب : آن مقالات در واقع پاسخي به چند روزنامه عربي بود كه تحت عنوان“ جزاير عربي اشغالي در خليج عربي ” مطالبي سراسر كذب و غير مستند نوشته بودند جواب ما اين بود كه برابر اسناد تاريخي ، حقوقي و به دلايل جغرافيايي ، انساني ، قومي و زباني هم جزاير و هم خليج هميشه فارسي بوده و خواهند بود.
سوال: چه استدلالهايي براي اثبات اين موضوع ارائه كرديد. در مورد نام خليج فارس خود اعراب بيشتر از همه استاد ، كتاب، نقشه و اسناد حقوقي دارند، همانطور كه بسياري از پژوهشگران ايراني و خارجي آگاهند درياي پارس يا خليج فارس از نادر نامهاي باستاني و كهن است كه در طول تاريخ درسراسر جهان درهمه زبانها و همه زمانها و با همه حكومتها و دولتها از آغاز امپراتوري پارسي گرفته تا سلطه اسكندر مقدوني و از دولت سلف صالح ( صدر اسلام) گرفته تا بني اميه ، بني عباس ، چنگيز خان و هلاكوخان تا سلطه پرتغاليها و انگليسي ها بر خليج فارس، همواره اين نام با حوادث تلخ وشرين روزگارهاي مختلف محفوظ و از نسلي به نسل ديگر منتقل شده است و تا سه دهه قبل بدليل اصالت و مقبوليت جهاني خود در گذر زمان محفوظ مانده است. پژوهشگراني كه در خصوص نام خليج فارس تحقيق نموده اند، متفق القول هستند كه نام خليج فارس در تمام قرون و 3000 سال گذشته نامي يگانه، بين المللي و بدون معارض بوده است و در كل جهان وخاورميانه بر روي كمتر نامي در ادوار مختلف تاريخي چنين اتفاق و يگانگي در ميان همه سياحان، نويسندگان و مورخان وجود داشته است. وجود 3000 نقشه و حد اقل 300 كتاب تاريخي، ادبي و ديني متعلق به 250 نفر مورخان و سياحان سرشناس كشورهاي اسلامي، عرب، يوناني، رومي و اروپايي قرون گذشته كه در توصيف خليج فارس و نامگذاري آن بطور مستقيم و يا ضمني توضيحاتي دارند دليل اين ادعا است.
ولي با اين وجود امروزه در رسانه هاي گروهي دنيا اين نام تحريف شده و بندرت خليج فارس را بطور صحيح بكار مي برند، و رسانه هاي گروهي عربي كه بالغ بر 50 شبكه تلويزيوني 100 شبكه راديويي و 200 روزنامه و مجله است نام جعلي بكار مي برند و اين ضربه بسيار بزرگي به منافع ملي ، حاكميت ملي و هويت تاريخي ما است. و از جهت ديگر بين مردم ايران و اعراب جدايي و تفرقه ايجاد مي كند و اين هدفي است كه استعمار با ثغير اين نام تاريخي همواره به دنبال آن بوده است. و تا حدوي هم در اين راه موفق بوده اند
سوال: چگونه تغير يك نام مي تواند ضربه بزرگي به منافع ملي و هويت تاريخي ما باشد.
برا ي پاسخگويي ساده تر به اين سوال مي توان با نقيض آن جواب داد يعني اينكه چرا دشمنان ايران تلاش و هزينه مي كنند تا اين نام را تغير دهند؟
هنگاميكه انگليسي ها در سالهاي 1820 تا 1850 بر اكثر جزاير خليج فارس سلطه پيدا كردند صدر اعظم ايران اعتراض نامه اي براي دولت انگليس فرستاد ومتذكر شد كه همانطور كه از اسم خليج فارس پيدا است اين خليج در طول تاريخ با جزاير آن به ايران تعلق داشته است و انگليس بايد اين جزاير را ترك كند، انگليسي ها اين استدلال را مضحك ناميدند ولي بلافاصله براي خنثي كردن اين حربه، خليج فارس را خليج بريتانيا ناميدند اما هيچكس در دنيا اين نام را نپذيرفت لذا اين نام گذاري مضحك را رها كردند تا اينكه در جريان منازعه ملي شدن نفت و مصادره اموال انگليس در ايران، كارگزاران بريتانيا در بحرين، خليج فارس را خليج عربي ناميدند و در سال 1957 كارگزار بريتانيا رودريك اون در كتاب خود بنام “حبابهاي طلايي در خليج عربيgolden bubble of arabian gulf نوشت:
” براي احترام به دوستان عرب( مستعمره هاي عربي) بهتر است خليج فارس را خليج عربي بناميم. از طرف ديگر در همين سالها بود كه براي اولين بار دولت ايران كه از طرق مسالمت آميز نا اميد شده بود تصميم گرفت جزاير سه گانه را از طرق نظامي از انگليس باز پس گيرد دوستي شاه با اسرائيل و دشمني شاه و جمال عبد الناصر و بروز مشكل اروند رود بين ايران و عراق باعث شد كه به يكباره جهان عرب به دعوت دشمنان ايران نام خليج فارس را مورد تهاجم گسترده اي قرار داده و از كتب درسي و رسانه هاي گروهي خود آنرا حذف و نام جعلي جايگزين آن نمودند.
و در 20 سال گذشته نيز امارات عربي كه از دشمنان دوستنماي ايران است ميلياردها دلار براي حذف نام خليج فارس از اطلسها، نقشه ها، كتب و رسانه هاي گروهي هزينه كرده است چرا چنين هزينه اي انجام مي شود ؟ چرا براي تغير نام درياي سرخ به نام تاريخي آن كه خليج عربي بوده است تلاش نمي شود.!! شيخ شارجه و راس الخيمه بيهوده فكر مي كنند كه با تغير نام خليج فارس مي توانند نسبت به جزاير سه گانه ادعاي مالكيت نمايند. البته بديهي است كه نامهاي تاريخي داراي بار حقوقي، سياسي، فرهنگي علمي ،ارزشي، هنري، ادبي ،اجتماعي هستند و به دليل وجود نهفته همين بارهاي ارزشي و حقوقي است كه نامهاي باستاني مورد توجه جهانيان قرار دارند. خليج فارس جزء معدود نامهايي است كه بدليل 3000 سال قدمت تاريخي خود هويت باستاني ايراني ها ، امپراتوري فدرال پارس و تمدن خاورميانه را به همراه دارد. به اين دليل است كه پاسداري از نام هاي تاريخي همچون خليج فارس، دفاع از حاكميت، ريشه ها و ميراث باستاني و ميراث تاريخي و ميراث بشريت محسوب مي شود. بنابراين تخريب نامي كه در طول سه هزار سال گذشته در تمام زبانهاي دنيا و در بيش از 3000 نقشه ، كتاب و لوح تاريخي نزد همه اقوام دنيا مورد استفاده بوده و ثبت شده است تخريب اينچنين نام باستاني وكهني در درجه اول توهين به پارسها و يا ايراني ها است و از سوي ديگر توهين به جامعه بشري است. بنابر اين به سادگي نبايد از اين توطئه استعماري و اماراتي گذشت وظيفه غيرتمندان ايراني است كه مخاطب داخلي و خارجي را نسبت به اين توطئه آگاه كنند.
متاسفانه در جهان خارج نام خليج فارس علي رغم اهميت آن برخلاف نام تاريخي اسكندريه ناشناخته است و كمتر كساني هستند كه در مورد سابقه تاريخي و وجه تسميه اين نام مطلبي بدانند. بويژه نسل جديد در كشورهاي عربي تصور مي كنند از نظر تاريخي خليج فارس بنام آنها ناميده مي شده است ! وآنها نه تنها خود را غاصب و متجاوز به اين نام نمي دانند بلكه نام جعلي كه اختراع استعمار است را سعي دارند بر ما و جهانيان تحميل كنند، بعضي مخاطبان خارجي در اين مورد بي اطلاع هستند و بعضي نيز مغرضانه خود را به بي اطلاعي مي زنند از جمله آنها شبكه خبرپراكني بي بي سي لندن است. ما نيز كوتاهي هاي زيادي كرده ايم چرا ما تاكنون براي مخاطب خارجي هيچ جزوه و كتابي توزيع نكرده ايم و چرا در مقابل دهها نام بلوار و خيابان كه اخيراً در كشورهاي عربي به نام خليج عربي نام گذاري و تبليغ ميشوند در تمام ايران حتي يك تابلو بنام درياي پارس و يا پرشن گلف نداريم و چرا مقامات ما در مقابل توطئه استعماري تغير اين نام سكوت كرده اند.اين در حالي است كه اهميت حفظ اين نام كهن و تاريخي كمتر از حفظ جزاير سه گانه نيست و با آن پيوند نزديكي دارد.
سوال: شما از وجود 300 نويسنده وكتاب تاريخي نام برديد، سياحان و مورخان قرون گذشته راجع به وجه تسميه خليج فارس چه گفته اند.
اين مورخان همگي در كتب خود عبارتهاي ذيل را در تاكيد بر علت نام گذاري خليج فارس به اين نام ارائه نموده اند:
“اين دريا كه از سند و كرمان تا فارس ادامه دارد و به جناوبه، مهروبان، سيراف و عبادان( آبادان) ختم مي شود، در ميان همه سرزمينها با نام فارس خوانده مي شود زيرا مملكت فارس از همه كشورها آبادتر، پيشرفته تر بوده و پادشاهان آن همه كرانه هاي دور و نزديك اين دريا را تحت كنترل خود دارند. به روزگار گذشته پادشاهان پارس بزرگتر و قويتر بوده اند و هم در اين روزگار مردمان پارس بر همه كرانه هاي اين دريا مستولي اند”.
اين عبارتها در دهها كتاب تاريخي وجود دارد. براي نمونه مي توان در صفحه 30 البلدان ابن فقيه و صفحات 5 ، 35 و 109 كتاب مسالك و ممالك استخري و ص 941 صوره الارض ابن حوقل مشاهده نمود كه با مختصر تغيير عينا نقل كرديم. قبل از مسلمانان يوناني و از جمله نيارخوس سردار اسكندر نيز همين تعبير ها را در مورد خليج فارس بكار برده اند.
سوال :اينكه در دو دهه گذشته بخاطر تعصبات قومي و منافع سياسي مغرضانه و يا توسعه طلبي و يا با توطئه استعمار و عوامل منطقه اي آن كساني در صدد تخريب و جعل اين نام هستند امري غير منطقي، استعمارگرايانه و جاهلانه است، چگونه صاحبان قلم و انديشه و يا مسئولين مي توانند مانع اينكونه اقدامات تخريبي و ضد فرهنگي عليه ميراث تاريخي ما شوند.
پاسخ : در داخل كشور كارهايي شده ولي تاثير گذارنبوده اند چاپ كتاب و اطلس به تنهايي بويژه اگر فارسي باشد دردي را دوا نمي كند در حاليكه نام گذاري چند بزرگراه،پارك، شبكه تلويزيوني و دانشگاه به نام خليج فارس و پرشن گلف و يا چاپ تمبر هاي جهاني تاثير بسيار بيشتري از نوشتن كتاب دارد در كشورهاي عربي نام گذاري خيابانها و بلوارهايي بنام خليج عربي و يا جزاير سه گانه ايراني تاثيرات بسيار زيادي عليه ايران داشته است حتي رسانه هاي گروهي كشورهاي دوست ايران مانند لبنان و سوريه نيز اين نام جعلي را براي خليج فارس بكار مي برند اين در حالي است كه گمان نمي كنم مسئولين ما حتي در حد گلايه نيز به انها تذكر داده باشند.
البته در كشورهاي خارجي مردم و موسسات براي اينگونه كارها منتظر دولتمردان نمي شوند مردم انجمن هايي را براي دفاع تشكيل مي دهند و اهداف خود را پيش مي برند مثلا مشابه اين موضوع در خصوص نام درياي ژاپن وجود دارد چندين انجمن و سازمان غير دولتي در كره دست بكار شده اند تا نام درياي ژاپن را به نام تاريخي آن“درياي شرق” برگردانندو بسيار هم موفق بوده اند ولي ما براي مخاطب خارجي هيچ كاري نكرده ايم به هر حال اين وظيفه تك تك ايرانيان بويژه موسسات جغرافيايي است كه در داخل وخارج دوستانه به موسسات نقشه نگاري و رسانه هاي گروهي كه اين نام تاريخي را جعل مي كنند نامه و ايميل بفرستند و اعتراض كنند و آنها را از اين توطئه كه عليه ملت ايران در جريان است مطلع نمايند. وزارت كشور نيز مي تواند از طريق نام گذاري خيابانها و ميادين فرهنگ سازي كند ساير سازمانها و ارگانها هر كدام بنوعي مي توانند گامهايي بردارند.
محمد عجم ۳۰/۷/۱۳۸۱
   

No comments:

Post a Comment